Ruote se sýrem a s ořechy
19 min.
Ingredience
- 80gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůMascarpone
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu doměkka.
- 2Ořechy nasekáme nahrubo. V hrnci nebo na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a minutu pražíme. Pak přidáme smetanu, vývar, zvýšíme teplotu a omáčku přivedeme k varu.
- 3Přidáme sýr a mícháme, až je omáčka hladká. Opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- 4Slité a okapané těstoviny přendáme na mísu, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.