Ruská polévka z kopřiv
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 750gramůKopřiva
- 350gramůŠťovík
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůKlobása vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli podusíme na másle dozlatova. Zasypeme ji moukou a za stálého míchání přiléváme po částech vývar. Po chvíli přidáme mladé, nakrájené kopřivy a šťovík a vše zvolna povaříme asi 20 minut.
- 2Asi 10 minut před koncem varu přidáme nakrájené klobásy, okořeníme a před podáváním do polévky vlijeme rozkvedlanou zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.