Ruská selská hovězí pečeně
145 min.
Ingredience
- 200gramůHouby čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžičkySůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 600gramůHovězí svíčková
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 200gramůCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle.
- 2Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou.
- 3Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně.
- 4Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu.
- 5Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.