Ruské zeleninové ragú
65 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrukev řepka
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory vařené
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3kusyRajčata
- 250gramůFazole červené sterilované
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
49 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
16 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravenou zeleninu nejprve očistíme a zbavíme slupek a ovadlých částí.
- 2Mrkve a brukve nakrájíme na kostky a půl hlávky malého zelí nahrubo nakrouháme, vložíme do kastrolu s rozpuštěnou lžící másla, osolíme, přidáme čtvrt litru hovězího vývaru a dáme podusit. Menší vařené brambory nakrájíme na čtvrtky a ve velké pánvi je spolu s kolečky cibule opečeme na másle.
- 3Potom si připravíme omáčku. Na kastrolku uděláme ze 3 lžic másla a 2 lžic hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, ušleháme, přidáme drobně pokrájená rajčata a nakrájené sterilované lusky a 15 minut povaříme.
- 4Všechnu zeleninu i s vydušenou šťávou a brambory s cibulí smícháme dohromady, vložíme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem a mletou skořicí, zakryjeme a 15 minut dusíme. Nakonec zjemníme šlehačkou a odstavíme.
- 5Ragú při podání posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.