Ruské zeleninové ragú

65 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
49 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
16 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravenou zeleninu nejprve očistíme a zbavíme slupek a ovadlých částí.
  • 2
    Mrkve a brukve nakrájíme na kostky a půl hlávky malého zelí nahrubo nakrouháme, vložíme do kastrolu s rozpuštěnou lžící másla, osolíme, přidáme čtvrt litru hovězího vývaru a dáme podusit. Menší vařené brambory nakrájíme na čtvrtky a ve velké pánvi je spolu s kolečky cibule opečeme na másle.
  • 3
    Potom si připravíme omáčku. Na kastrolku uděláme ze 3 lžic másla a 2 lžic hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, ušleháme, přidáme drobně pokrájená rajčata a nakrájené sterilované lusky a 15 minut povaříme.
  • 4
    Všechnu zeleninu i s vydušenou šťávou a brambory s cibulí smícháme dohromady, vložíme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem a mletou skořicí, zakryjeme a 15 minut dusíme. Nakonec zjemníme šlehačkou a odstavíme.
  • 5
    Ragú při podání posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.