Ruský boršč z brambor a zelí
130 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso zadní
- 250gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2hrstiPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 400gramůBrambory
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2,5decilitryProtlak rajčatový
- 250gramůZakysaná smetana
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, petrželovou nať umyjeme a nakrájíme najemno.
- 2Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce s cibulí a petrželkou, přidáme celý pepř, zalijeme 2 litry vody a dáme přibližně na 90 minut vařit. Pěnu odebíráme.
- 3Bílé zelí očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Červenou řepu slijeme, necháme v sítu okapat a pak rozkrájíme na menší kousky.
- 4Ve druhém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm bílé zelí a brambory. Z vývaru u masa odebereme tolik, aby zelí a brambory byly ponořené a 30 minut vaříme. Pak přidáme řepu a pokud je maso měkké, přilijeme vývar z hrnce, kde jsme je vařili.
- 5Maso nakrájíme na kousky a s rajčatovým protlakem přidáme do hrnce k zelenině, polévku opepříme a osolíme. Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvíli povařit.
- 6Polévku v miskách posypeme jemně nasekanými bylinkami a doprostřed dáme lžíci zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.