Ruský bramborový salát s matjesem
85 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyBrambory
- 1kusČervená řepa
- 3kusyOkurky nakládané
- 300gramůZelí kysané
- 2kusyMatjesy - filet
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceKečup
- 100mililitrůMajonéza
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
12 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky.
- 2Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet.
- 3Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.