Ruský salát s tuňákem
45 min.
Ingredience
- 120gramůMrkev kořen
- 450gramůBrambory
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůHrášek
- 200gramůTuňák v oleji
- 120gramůMajonéza
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 7kusůOkurky nakládané
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůOlivy černé
- 30gramůPetržel - nať
- 20gramůKapary
- 1kusČesnek
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
22 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme, necháme zchladnout ve studené vodě a oloupeme.
- 2Brambory uvaříme doměkka, přisypeme fazolky nakrájené na kousky dlouhé 2,5 cm a hrášek, vaříme cca 2 minuty. Scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou, necháme zchladnout. Zeleninu předáme do mísy.
- 3Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a tuňáka. Vše promícháme. Salát upravíme na servírovací mísu.
- 4Do majonézy vmícháme citronovou šťávu a česnek. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelejeme salát.
- 5Na salát poklademe okurky, olivy a kapary. Posypeme posekanou petrželkou a koprem. Vejce rozkrojíme na osminky a poklademe na salát. Ozdobíme snítkem kopru a podáváme při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.