Růžičková kapusta s mletým masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůMaso mleté - mix
- 500gramůKapusta růžičková
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusSaturejka
- 1lžíceOlej stolní
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat.
- 2Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi.
- 3Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
- 5Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.