Růžová paštika z kachních prsou
60 min.
Ingredience
- 350gramůKachní prsa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 180gramůJablka
- 20gramůŠvestky sušené
- 3lžíceOřechy vlašské
- 100gramůAnglická slanina
- 70gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4kusyRůže - okvětní plátky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
- 3Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.