Růžová paštika z kachních prsou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
  • 3
    Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.