Ryba na grilu se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 1kilogramPolévkové kostky Vitana
- 2kusyPaprika zelená
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1kilogramRybí filety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso nakrájíme na 6 stejných dílů.
- 2Rozehřejeme gril a na něj dáme umyté papriky, které propíchneme ostrým nožem. Přibližně po 10 až 12 minutách začne slupka paprik půchýřovatět a černat. papriky vezmeme z grilu, uzavřeme v plastovém sáčku tak, aby k nim nemohl vzduch, necháme zapařit a vychladnout. Vychladlé papriky oloupeme.
- 3Připravíme si pomerančovou čalamádu tak, že olivový olej, jemně nasekaný zázvor, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamicový ocet, pepř a hořčičná semínka důkladně promícháme v misce.
- 4Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, které napícháme na špízové jehly. Pak je opékáme na nejrozpálenější části grilu 25 až 30 minut a občas potíráme při obracení pomerančovou čalamádou.
- 5Na grilu současně s bramborami opékáme po každé straně asi 5 minut i rybí maso, které také potíráme pomerančovou čalamádou.
- 6Cukety, které jsme nakrájeli na silnější plátky, pečeme přibližně 8 až 10 minut, než změknou.
- 7Zbytek čalamády dáme do vhodného hrnku a necháme na ohni přejít při občasném zamíchání varem.
- 8Když jsou brambory, maso a cukety hotové, dáme je na talíře, přidáme k nim papriky a vše přelijeme horkou čalamádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.