Ryba na marocký zůsob
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 300mililitrůVývar rybí
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 800gramůParmice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůOlivy zelené
- 1lžíceCitrony
- 0,25lžičkaŠafrán
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce, ve kterém jsme na rozehřátém oleji, za občasného míchání opékali 10 minut cibuli doměkka, přidáme skořici, mletý koriandr, šafrán, kmín, kurkumu a za stálého míchání ještě asi půl minuty opékáme. Přidáme nakrájená rajčata a vývar důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, 15 minut zvolna dusíme, odstraníme pokličku a ještě 20-35 minut vaříme do zhoustnutí.
- 2Vykostíme parmice, hlavu a ocas nepoužijeme, nakrájíme na půlky, přidáme do hrnce, povaříme 5-6 minut na mírném ohni, aby maso bylo křehké, ale nerozpadalo se.
- 3Nakonec opatrně vmícháme nakrájený citron nakládaný v soli, olivy, sůl, pepř, nakrájený čerstvý koriandr a servírujeme v kastrolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.