Ryba po yucatansku

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut.
  • 2
    Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme.
  • 3
    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.