Ryba po yucatansku
85 min.
Ingredience
- 4plátkyTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůDýňová semínka
- 0,5kusLimetka
- 1lžícePetržel - nať
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut.
- 2Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme.
- 3Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.