Ryba s bajanem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme rozčtvrcenou cibuli, šalotky, česnek, petrželku, tymián, mleté chilli, sůl, pepř a červený vinný ocet - máme bajan. Ocasní ploutve z mořského ďasa vykostěné a pokrájené na kostky dáme na talíř a posypeme je kořením. Přikryjeme a necháme v lednici 30 minut.
  • 2
    Nakrájíme mrkev na úzké dlouhé plátky. Podélně rozkrojíme kukuřičky. 2 lžíce oleje necháme rozehřát v předehřátém woku, přidáme kusy ryb a smažíme 4 minuty. Poté ryby přemístíme do mísy a udržujeme teplé.
  • 3
    Přidáme zbývající olej a osmahneme mrkev a kukuřičky. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme minutu. Vrátíme ryby a šťávu do woku a smažíme 2 minuty.
  • 4
    Promícháme vývar, ocet, sherry, citronovou šťávu, sůl, pepř a Solamyl. Uvedeme směs do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.