Ryba s bajanem
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůMořský ďas
- 2kusyMrkev kořen
- 175gramůKukuřice
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceOcet vinný
- 1,5decilitryVývar rybí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSherry brandy
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme rozčtvrcenou cibuli, šalotky, česnek, petrželku, tymián, mleté chilli, sůl, pepř a červený vinný ocet - máme bajan. Ocasní ploutve z mořského ďasa vykostěné a pokrájené na kostky dáme na talíř a posypeme je kořením. Přikryjeme a necháme v lednici 30 minut.
- 2Nakrájíme mrkev na úzké dlouhé plátky. Podélně rozkrojíme kukuřičky. 2 lžíce oleje necháme rozehřát v předehřátém woku, přidáme kusy ryb a smažíme 4 minuty. Poté ryby přemístíme do mísy a udržujeme teplé.
- 3Přidáme zbývající olej a osmahneme mrkev a kukuřičky. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme minutu. Vrátíme ryby a šťávu do woku a smažíme 2 minuty.
- 4Promícháme vývar, ocet, sherry, citronovou šťávu, sůl, pepř a Solamyl. Uvedeme směs do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.