Ryba s kokosovým špenátem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramOkouník mořský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůMléko kokosové
- 40gramůMáslo čerstvé
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaKoriandr mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaKari koření
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaČesnek sušený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Mletý česnek smícháme s mletou paprikou, skořicí, tymiánem, špetkou pepře, špetkou soli. Směs vetřeme do rybího masa a necháme 1 hodinu odpočívat v chladničce.
- 2Listový špenát očistíme, propereme, nakrájíme na nudličky. Spolu s kokosovým mlékem ho v hrnci přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se tekutina trochu nevyvaří. Potom hrnec stáhneme ze sporáku.
- 3Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme se solí. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli s česnekem za stálého míchání osmahneme. Opláchneme a osušíme krevety, přidáme do pánve a 3 minuty dusíme.
- 4Trochu vychlazený špenát s kokosovým mlékem dáme do mixéru a roumixujeme na pyré, přidáme ke krevetám a zamícháme. Směs ještě na mírném ohni chvilku povaříme.
- 5Rybu nakrájíme na menší kousky. Mouku smícháme se špetkou soli, kari a koriandrem a rybu v této směsi obalíme. Rozpálíme zbytek másla a kousky ryby na něm z obou stran osmažíme 3 minuty po každé straně. Rybu upravíme na talíře s kokosovým špenátem. Jako přílohu podáváme arabský chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.