Ryba s kokosovým špenátem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Mletý česnek smícháme s mletou paprikou, skořicí, tymiánem, špetkou pepře, špetkou soli. Směs vetřeme do rybího masa a necháme 1 hodinu odpočívat v chladničce.
  • 2
    Listový špenát očistíme, propereme, nakrájíme na nudličky. Spolu s kokosovým mlékem ho v hrnci přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se tekutina trochu nevyvaří. Potom hrnec stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme se solí. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli s česnekem za stálého míchání osmahneme. Opláchneme a osušíme krevety, přidáme do pánve a 3 minuty dusíme.
  • 4
    Trochu vychlazený špenát s kokosovým mlékem dáme do mixéru a roumixujeme na pyré, přidáme ke krevetám a zamícháme. Směs ještě na mírném ohni chvilku povaříme.
  • 5
    Rybu nakrájíme na menší kousky. Mouku smícháme se špetkou soli, kari a koriandrem a rybu v této směsi obalíme. Rozpálíme zbytek másla a kousky ryby na něm z obou stran osmažíme 3 minuty po každé straně. Rybu upravíme na talíře s kokosovým špenátem. Jako přílohu podáváme arabský chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.