Ryba s pyré
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 0,13litrOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 600gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKopr čerstvý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
24 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit.
- 3Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme.
- 4Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem.
- 5V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut.
- 6Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne.
- 7Podáváme se pstruhem a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.