Ryba smažená na egyptský způsob
85 min.
Ingredience
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 120gramůKambala
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
994 mg
Cukr
440 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané ryby očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso okořeníme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
- 2Porce pak obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji v pánvi po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk.
- 3Ryby na servírovacím talíři posypeme jenmě nasekanou petrželkou a přidáme kolečka citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.