Ryba v ostré kokosové omáčce
55 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůMléko kokosové
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 800gramůTreska aljašská
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- salsa
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1kusRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu.
- 2Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou.
- 3Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut.
- 4Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.