Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 1kusŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1000gramůLosos obecný
- 250gramůZakysaná smetana
- 1špetkaŠafrán
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou.
- 2V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple.
- 3Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.