Ryba zapékaná s cuketou a mrkví

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky.
  • 2
    Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut.
  • 4
    Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme.
  • 5
    Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí.
  • 6
    Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.