Ryba zapékaná s cuketou a mrkví
200 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 50gramůČočka červená
- 2decilitryVývar zeleninový
- 400gramůOkoun - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky.
- 2Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme.
- 3Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut.
- 4Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme.
- 5Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí.
- 6Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.