Rybářovo kari
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 750gramůTreska aljašská
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 4kusyKardamom
- 1lžičkaPepř černý celý
- 10kusůKari listy
- 2kusyCibule
- 3kusyChilli paprička
- 1lžíceZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
- 6kusůRajčata
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůRýže Basmati
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šťávu z citronu smícháme se solí a rybou nakrájenou na kostičky velikosti sousta. Dáme stranou.
- 2Na oleji opečeme celé koření (skořice, kardamom, hřebíček, pepř, kari listy) a po 4 minutách přidáme i cibuli nakrájenou na jemno. Až je cibule měkká, přidáme chilli papričky nakrájené na jemno, zázvor a česnek. Vmícháme i oloupaná a nakrájená rajčata (použít můžeme také jednu plechovu rajčat) a zbylé koření a vaříme asi 8 minut.
- 3Přidáme 150 ml vody a když se směs začne vařit, přidáme i rybu. Povaříme 5 minut.
- 4Podáváme s uvařenou rýží basmati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.