Rybářská polévka na řecký způsob
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kusůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramTreska aljašská
- 2litryVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 2kusyRajčata
- 200mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 2decilitryOlej rostlinný
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kousky nakrájenou mrkev a brambory, asi 10 minut vaříme za stálého míchání.
- 2Potom přidáme na kousky pokrájená rajčata, vlijeme vodu, ouzo a přivedeme k varu. Když polévka vře, přihodíme kusy ryb, vaříme asi 10 minut. Poté ryby vyjmeme a vývar v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme koření, osolíme a vrátíme zpět kousky ryby. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.