Rybí bengálské kari
100 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 2kusyRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkyKari koření
- 125gramůJogurt bílý
- 1lžícePotočnice
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Naporcované maso vložíme do mísy. Jogurt rozšleháme a rozmícháme v něm utřený česnek, koření a sůl. Směsí přelijeme rybu a necháme cca 60 minut marinovat.
- 2Poté dáme do rozpáleného oleje, osmahneme, přidáme nadrobno nasekanou potočnici, oloupaná, nakrájená rajčata, podlejeme a dusíme doměkka. Na závěr ochutíme citronem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.