Rybí cibulačka
85 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 0,5lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 1kusJalovec
- 5kusůCibule červená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceRačí pasta
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVíno burgundské
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji a másle cibuli osmahneme dorůžova.
- 2Přimícháme 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce račí pasty, dobře promícháme a zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína a při mírné teplotě vaříme 5 minut.
- 3Polévku dochutíme solí, mletým chilli, pepřem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.
- 4Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 5Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 6Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 7V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 8Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.