Rybí cibulačka

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji a másle cibuli osmahneme dorůžova.
  • 2
    Přimícháme 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce račí pasty, dobře promícháme a zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína a při mírné teplotě vaříme 5 minut.
  • 3
    Polévku dochutíme solí, mletým chilli, pepřem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.
  • 4
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 5
    Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 6
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 7
    V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 8
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.