Rybí džuveč
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 600gramůBrambory
- 2kusyRajčata zelená
- 4kusyPaprika žlutá
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžícePetržel - nať
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusCitrony
- 1kilogramCandát obecný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na chladném místě.
- 2Mezitím připravíme k vaření zeleninu. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Omyté 4 sladké i 2 pálivé papriky, zbavené jádřinců, nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle zpěníme, poprášíme moukou, přidáme sladkou papriku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme.
- 3Pak přidáme papriky, brambory, dobře propláchnutou rýži a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme do směsi pokrájená rajčata, osolíme podle chuti a směs vyklopíme do zapékací mísy.
- 4Navrch poklademe kousky ryby, dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do doby, až se voda vypaří a směs pod rybou bude hustá, ale šťavnatá.
- 5Rybí džuveč podáváme posypaný drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.