Rybí eskabeš
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 900gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2kusyPetržel - nať
- 1lžičkaChilli paprička
- 340mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůOlej olivový
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
832 mg
Postup přípravy
- 1Z mořského ďasa odloupneme hnědou blánu na ocase. Ostrým nožem oddělíme po celé délce kost od masa. Nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné.
- 2Sůl a pepř smícháme s moukou, kousky ryby ve směsi obalíme, smažíme na oleji do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
- 3Mrkev i cibuli vložíme do výpeku, 5 minut zvolna smažíme, přidáme bobkový list, petrželku, ocet, čili papričku a 280 ml vody. Zakryjeme a dusíme pomalu asi 20 minut.
- 4Hotovou rybu přendáme do větší mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem a zakryjeme. Dáme na 24 hodin do chladničky, rybu několikrát otočíme.
- 5Před servírováním rybu upravíme na talíři, polijeme marinádou a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehký oběd.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.