Rybí eskabeš

50 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
832 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mořského ďasa odloupneme hnědou blánu na ocase. Ostrým nožem oddělíme po celé délce kost od masa. Nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné.
  • 2
    Sůl a pepř smícháme s moukou, kousky ryby ve směsi obalíme, smažíme na oleji do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
  • 3
    Mrkev i cibuli vložíme do výpeku, 5 minut zvolna smažíme, přidáme bobkový list, petrželku, ocet, čili papričku a 280 ml vody. Zakryjeme a dusíme pomalu asi 20 minut.
  • 4
    Hotovou rybu přendáme do větší mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem a zakryjeme. Dáme na 24 hodin do chladničky, rybu několikrát otočíme.
  • 5
    Před servírováním rybu upravíme na talíři, polijeme marinádou a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehký oběd.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.