Rybí filé na česneku a víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
60 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
198 mg
Cukr
145 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky.
  • 2
    V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření.
  • 3
    Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem.
  • 5
    V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo.
  • 6
    Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.