Rybí filé na česneku a víně
40 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaKari koření
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 23lžicOlej olivový
- 200gramůAnglická slanina
- 0,5decilitrVíno červené
- 600gramůFilé rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
60 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
198 mg
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky.
- 2V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření.
- 3Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem.
- 5V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo.
- 6Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.