Rybí filé smažené na česneku

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Třetinu ho v misce utřeme se solí a smícháme s majonézou, třetinu s rozehřátým máslem a zbylý s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme.
  • 2
    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce občas obrátíme a vždy je při obracení potřeme česnekem ochuceným máslem.
  • 4
    Podáváme s česnekovou majonézou posypané nasekanou pažitkou s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.