Rybí filé smažené na česneku
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 5lžicMajonéza
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPažitka
- 7stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Třetinu ho v misce utřeme se solí a smícháme s majonézou, třetinu s rozehřátým máslem a zbylý s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme.
- 2Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce občas obrátíme a vždy je při obracení potřeme česnekem ochuceným máslem.
- 4Podáváme s česnekovou majonézou posypané nasekanou pažitkou s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.