Rybí filety z cejna s jogurtovou zálivkou

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z cejna nebo jiné bílé ryby (čtyři porce o váze asi 180 g) zbavíme kůže. V keramické misce připravíme marinádu smícháním pálivého kari koření, garam masaly, rostlinného oleje, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a očištěné nasekané chilli papričky (tj. bez semen). Kousky ryby marinádou obalíme, misku zakryjeme a na 2 hodiny (nejlépe přes noc) odložíme do chladničky.
  • 2
    Porce ryby přemístíme do zaspékací misky a 15 - 20 minut pečeme v troubě, předehřáté na 220°C. Ryba musí být propečená, ale přitom má zůstat vcelku. Podáváme se zálivkou raita.
  • 3
    Zálivka: nasucho v malé pánvi smažíme 2 minuty kmín, poté přimícháme oloupané tenké plátky okurky bez semen a bílý jogurt, dosolíme, dopepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.