Rybí filety z cejna s jogurtovou zálivkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceKari koření
- 2lžičkyGaram masala
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kusyChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 1kusOkurka salátová
- 300gramůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 720gramůCejn velký
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z cejna nebo jiné bílé ryby (čtyři porce o váze asi 180 g) zbavíme kůže. V keramické misce připravíme marinádu smícháním pálivého kari koření, garam masaly, rostlinného oleje, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a očištěné nasekané chilli papričky (tj. bez semen). Kousky ryby marinádou obalíme, misku zakryjeme a na 2 hodiny (nejlépe přes noc) odložíme do chladničky.
- 2Porce ryby přemístíme do zaspékací misky a 15 - 20 minut pečeme v troubě, předehřáté na 220°C. Ryba musí být propečená, ale přitom má zůstat vcelku. Podáváme se zálivkou raita.
- 3Zálivka: nasucho v malé pánvi smažíme 2 minuty kmín, poté přimícháme oloupané tenké plátky okurky bez semen a bílý jogurt, dosolíme, dopepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.