Rybí hrnec

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařený studený rybí vývar scedíme, tak dosáhneme čistý bujon.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme třtinový cukr, který za stálého míchání zkaramelizujeme, hned do něj opatrně přimícháme 2 lžíce hladké mouky a 5 lžic červeného vína. Dobře promícháme aby se ingredience spojily, přilijeme čistý rybí bujon, dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.
  • 4
    Omyté filety ze síha pokrájíme na kostky. Očištěné žampiony omyjeme, pokrájíme a spolu s rybími kostkami dáme do karamelového bujonu a vaříme 5 minut.
  • 5
    Polévku podáváme s petrželkou.
  • 6
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 7
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 8
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 9
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.