Rybí hrnec po italsku
55 min.
Ingredience
- 250gramůLosos - filety
- 250gramůTreska aljašská
- 250gramůChobotnice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceKečup
- 500gramůMušle slávky
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Chobotnici očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenými filety osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na polovině oleje, přidáme kmín, pepř, papriku a krátce osmahneme. Přimícháme kečup a zalijeme 500ml vody.
- 3Na zbylém oleji opečeme nakrájené filety, vložíme do základu a dusíme doměkka.
- 4Mušle dobře omyjeme a vaříme v 1,5l osolené vody. Když se otevřou, slijeme je a přidáme k rybám.
- 5Do hrnce vložíme očištěné a omyté krevety a zvolna vaříme ještě 5 minut.
- 6Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.