Rybí karamelový bujon
75 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 0,5lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceCukr třtinový
- 5lžicVíno červené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uvařený studený rybí vývar scedíme, abychom dosáhli úplně čistý bujon.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme třtinový cukr, který za stálého míchání zkaramelizujeme, hned do něj opatrně přimícháme 2 lžíce hladké mouky a následně 5 lžic červeného vína. Dobře promícháme, aby se ingredience spojily, pak přilijeme čistý rybí bujon, dochutíme solí, pepřem, posypeme omytým drobně pokrájeným koprem a podáváme. Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 3Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 4Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 5V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 6Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.