Rybí koláčky se salsou
45 min.
Ingredience
- 500gramůPstruh
- 500gramůFilety z tresky tmavé
- 100gramůCibulka jarní
- 5lžičekStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůCitronová kůra
- 10mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Salsa
- 200gramůOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička zelená
- 5gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- 15gramůLimetková kůra
- 60mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrájíme okurku. Do misky dáme okurku, drcený česnek, nakrájenou chilli papričky, šťávu i kůru z limetek a kopr. Okořeníme a dokonale promícháme. Přikryjeme a vložíme asi na 30 minut do chladničky
- 2Filety ryb nakrájíme na malé kousky. Do mísy vložíme kousky tresky, pstruha, nasekanou jarní cibulku, strouhanku, vejce a kůru z citronu. Okořeníme a vše řádně promícháme.
- 3Z rybí směsi vytvoříme 12 karbanátků. Na větší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme 5 minut po každé straně dozlatova. Podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.