Rybí krokety s petrželkou
45 min.
Ingredience
- 50gramůChléb toastový
- 350gramůFilé rybí
- 2lžíceSherry brandy
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 1litrOlej olivový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2451 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
254 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky.
- 2Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova.
- 3Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.