Rybí kuličky s medovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 400gramůFilé rybí
- 900gramůVoda pitná
- 100gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 8gramůZázvor celý
- 15mililitrůLimetková šťáva
- 15gramůKari pasta červená
- 25gramůKoriandr čerstvý
- 8gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůStrouhanka
- 25gramůFeferony
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMed včelí
- 8gramůZázvor mletý
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Zhruba po pěti minutách přiložíme rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vložíme do mísy. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme, lístky koriandru posekáme na jemno, česnek prolisujeme. Cibulku, zázvor, koriandr a česnek přisypeme do mísy, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme kari pastu, vše rozmačkáme šťouchadlem a vymícháme tužší těsto. Z těsta tvoříme menší kuličky, které namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran asi 5 minut do zlatova.
- 2V misce smícháme med s citronovou šťávou, přimícháme nadrobno posekanou feferonku, mletý zázvor, zakápneme sójovou omáčkou a promícháme.
- 3Kuličky upravíme na talíře, podáváme s medovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.