Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůMořský jazyk filety
- 1lžíceKerblík
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceTvaroh měkký bez tuku
- 800gramůRajčata
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalotka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka najemno rozmělníme nebo rozmixujeme. Mírně osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky kerblíku, rozšlehané vejce a tvaroh. Vše promícháme. Směs rozdělíme do dvou zapékacích mističek lehce potřených olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut. Po upečení chvíli počkáme, potom nákyp vyklopíme z mističek. Oloupaná rajčata rozmixujeme a 15 minut povaříme s tymiánem, bobkovým listem, rozmačkaným česnekem a nasekanou šalotkou. Nákyp přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.