Rybí nákyp se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůTreska aljašská
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůCuketa
- 200gramůLilek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůVíno bílé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní vedle sebe suché rybí filety okořeněné solí a pepřem. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku bez semínek a bílých žeber, neoloupanou cuketu a lilek, vše nakrájené na kolečka (lilek můžeme podélně rozpůlit). Podlijeme červeným vínem, přisypeme bylinky, osolíme, opepříme, přidáme konzervovaná rajčata. Asi 3 minuty podusíme a pak zeleninu navrstvíme na ryby. Ještě jednou mírně osolíme a opepříme a mísu dáme do předehřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 220 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dalších 6-8 minut zapékáme, až je sýr zlatavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.