Rybí paprikáš
80 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 4decilitryVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu
- 2(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec).
- 3Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
- 4Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.
- 5Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře.
- 6Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat.
- 7Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.
- 8Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.