Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
59 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu
  • 2
    (kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
  • 3
    Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.
  • 4
    Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.
  • 5
    Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.