Rybí perkelt s chilli
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceHořčice
- 0,5decilitrSherry brandy
- 3kusyČesnek
- 500gramůMořská štika - filety
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, usmažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme necelých 10 minut.
- 2Mezitím si bílé rybí maso (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, obalíme v Maizeně. Pak je přidáme k osmažené cibuli spolu s bobkovým listem, posekaným česnekem, Sherry brandy, chilli papričkami, hořčicí, majoránkou, zázvorem, pepřem a solí. Vše dobře promícháme, dochutíme cukrem a smažíme dalších 6-8 minut. Rybí perkelt podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.