Rybí pochoutková polévka

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety ze síhů osušíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a pokrájíme na hranolky. Prorostlou slaninu rozkrájíme na proužky,
  • 2
    omytou rukolu a salát Radiccio (červenou italskou čekanku) krájíme na nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 3
    V hrnci rozpustíme slaninu s máslem, přidáme zeleninu, kousky ryb, promícháme a vše podusíme přibližně 5 minut. Přilijeme litr rybího vývaru, povaříme při mírné teplotě přibližně 6 minut, osolíme, opepříme podle chuti a podáváme.
  • 4
    Rybí vývar z více druhů ryb:
  • 5
    Kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozkrájíme.
  • 6
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud je máme k dispozici).
  • 7
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, poté přilijeme 0,5 dl bílého vína a litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.