Rybí pochoutková polévka
100 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 400gramůSíh filety
- 0,5lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 150gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůRukola
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůČekanka
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety ze síhů osušíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a pokrájíme na hranolky. Prorostlou slaninu rozkrájíme na proužky,
- 2omytou rukolu a salát Radiccio (červenou italskou čekanku) krájíme na nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
- 3V hrnci rozpustíme slaninu s máslem, přidáme zeleninu, kousky ryb, promícháme a vše podusíme přibližně 5 minut. Přilijeme litr rybího vývaru, povaříme při mírné teplotě přibližně 6 minut, osolíme, opepříme podle chuti a podáváme.
- 4Rybí vývar z více druhů ryb:
- 5Kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozkrájíme.
- 6Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud je máme k dispozici).
- 7V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, poté přilijeme 0,5 dl bílého vína a litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.