Rybí polévka
55 min.
Ingredience
- 130gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 40gramůCeler - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůPetržel kořen
- 500gramůMořská štika - filety
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMrkev kořen
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2litryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené cibule a bobkový list. Vaříme do změknutí ryb. Poté vývar scedíme přes hustý cedník.
- 2Petržel, mrkev a česnek omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme podusit na másle. Vzniklou směs zaprášíme hladkou moukou a zalijeme rybím vývarem. Pečlivě rozšleháme a necháme vařit. Do vařící polévky přidáme rýži, kterou jsme předtím pečlivě proprali pod vodou. Rýži necháme v polévce vařit, než změkne.
- 3Na závěr do polévky vmícháme dva rozšlehané žloutky a mletou papriku zpěněnou na trošce másla. Dle chuti přidáme trochu citrónové šťávy.
- 4Před servírování posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.