Rybí polévka na provensálský způsob
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1500gramůLín
- 2kusyPórek
- 3kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 30gramůCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaŠafrán
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
3 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si větší hrnec a do něj vložíme kousky ryb, které jsme naporcovali na podkovy. Nejvhodnější jsou kapři, líni nebo okouni.
- 2K rybám přidáme cibuli, pórek, prolisovaný česnek, celer, oloupaná rajčata bez jadérek, petrželku, bobkový list, zalijeme vodou a dáme vařit. Osolíme opepříme a přidáme špetku šafránu. Vaříme 20 minut, polévku scedíme, vývar podáváme zvlášť s bílým pečivem a vedle na talíři vyrovnáme kousky ryb s trochou vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.