Rybí polévka po sardinsku
60 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 8krajícůChléb toastový
- 300gramůMořský ďas
- 300gramůRopušnice - filety
- 300gramůTreska aljašská
- 600gramůRajčata
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
- 2Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.
- 3Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.