Rybí polévka s bramborami

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme rybí vývar: brambory důkladně očistíme kartáčkem, protože je budeme vařit i se slupkou, rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a nakrájíme. Vyloupeme krevety, přelijeme je vařící vodou.
  • 2
    Na rozpáleném oleji restujeme rozpůlené brambory, nadrobno pokrájené mladé cibulky a prolisovaný česnek. Po třech minutách přidáme na kostičky rozkrájenou červenou papriku, koření na ryby a 225 ml suchého bílého vína.
  • 3
    Aby se zelenina nepřichytila, podléváme rybím vývarem. Přidáme rybí file nakrájené na kostičky, kousky rajčat, zalijeme zbytkem rybího vývaru, stáhneme z ohně, na mírném ohni pod pokličkou vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme vyloupané krevety a vše vaříme, dokud rybí maso nezměkne.
  • 4
    Poté pomalu vmícháme 33% smetanu, nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a necháme jen krátce projít varem, osolíme, opepříme.
  • 5
    Podáváme v předem nahřárých talířích s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.