Rybí polévka s bramborami
85 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 450gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 225mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůVývar rybí
- 230gramůFilé rybí
- 230gramůTreska aljašská
- 2kusyRajčata
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoření na ryby
- 10gramůBazalka
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme rybí vývar: brambory důkladně očistíme kartáčkem, protože je budeme vařit i se slupkou, rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a nakrájíme. Vyloupeme krevety, přelijeme je vařící vodou.
- 2Na rozpáleném oleji restujeme rozpůlené brambory, nadrobno pokrájené mladé cibulky a prolisovaný česnek. Po třech minutách přidáme na kostičky rozkrájenou červenou papriku, koření na ryby a 225 ml suchého bílého vína.
- 3Aby se zelenina nepřichytila, podléváme rybím vývarem. Přidáme rybí file nakrájené na kostičky, kousky rajčat, zalijeme zbytkem rybího vývaru, stáhneme z ohně, na mírném ohni pod pokličkou vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme vyloupané krevety a vše vaříme, dokud rybí maso nezměkne.
- 4Poté pomalu vmícháme 33% smetanu, nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a necháme jen krátce projít varem, osolíme, opepříme.
- 5Podáváme v předem nahřárých talířích s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.