Rybí polévka s chilli
35 min.
Ingredience
- 25gramůMouka čočková
- 250gramůTreska skvrnitá
- 250gramůFilé z mečouna
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůChilli paprička
- 8gramůKari koření
- 4gramyCukr třtinový
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaAnýz mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůPetržel kudrnka
- 1000mililitrůVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso bez kostí nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusky posekáme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričky, orestujeme, zasypeme čočkovou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme kari, anýz, cukr, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme rybí maso a vaříme doměkka.
- 3Porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.