Rybí polévka s chlebem
165 min.
Ingredience
- Studená omáčka
- 1kusPaprika červená
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžičekCitronová šťáva
- 0,25lžičkaChilli paprička sušená
- 0,25lžičkaŠafrán
- 150mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPórek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusPomeranče
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusPaprika červená
- 1kusBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1800gramůFilé rybí
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 8krajícůChléb konzumní
- 5stroužkůČesnek
- 0,25lžičkaŠafrán
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
55 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, nakrájíme na kousky, vyndáme kosti, ale nevyhazujeme je. Vyloupeme krevety a krunýře dáme vařit s rybími kostmi 20 minut do mírně osolené vody, potom přecedíme a vývar odložíme.
- 2Cibuli, česnek, celer, fenykl a pórek opékáme 20 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Vmícháme rajčata, červenou papriku, bobkový list, pomerančovou šťávu a kůru, šafrán, krevety, tymián, kousky rybího masa a vše zvolna 40 minut povaříme.
- 3Pod silně rozehřátým grilem pečeme 8-10 minut po obou stranách čtvrtky papriky potřené trochou olivového oleje a necháme je vychladnout v plastovém sáčku. Po vychladnutí je ze sáčku vyjmeme, odstraníme z nich opálenou slupku, nakrájíme je, přidáme žloutek, chilli papričku, sůl, šafrán, pepř a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Tenkým praménkem přiléváme olivový olej, a když hmota začne houstnout, začneme olej přilévat rychleji. Osolíme, opepříme, přilijeme citronovou šťávu, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a protlačíme sítem.
- 4Než začneme servírovat, polévku přihřejeme, ochutíme cayenským pepřem, solí a černým pepřem. Opečeme krajíčky chleba, dáme do talířů a přelijeme je polévkou. Studenou omáčku s paprikou a šafránem servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.