Rybí polévka s krevetami a zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 50gramůHalibut atlantický
- 1kusPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 2kusyBrambory
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůVíno bílé
- 1litrVývar rybí
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtiny a odstraníme zrníčka.
- 3V hrnci rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a rajčata. Osmahneme, přidáme papriku a brambory nakrájené na kostičky. Ochutíme oreganem, bobkovým listem, solí a přilijeme rybí vývar a bílé víno.
- 4Na mírném ohni vaříme dokud zelenina nezměkne, poté přidáme halibuta a oloupané krevety.
- 5Povaříme cca 10min, odstavíme, dle chuti dochutíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.