Rybí polévka s lososem a divokou rýží
90 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 0,5lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 500gramůRybí hlavy
- 1lžíceEstragon
- 60gramůRýže černá
- 600gramůFilety z lososa atlantického
- 1kusLimetka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 0,5špetkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Estragon omyjeme, osušíme, lístky otrháme a odložíme do misky.
- 2Divokou rýži uvaříme podle návodu.
- 3Filety lososa omyjeme, osušíme, pokapeme limetkovou šťávou. Pak lososa pokrájíme na menší kousky.
- 4V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém podusíme kousky lososa s estragonem.
- 5Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a přivedeme polévku k varu. Zmírníme teplotu, osolíme, opepříme citronovým pepřem a přimícháme špetku pálivé papriky.
- 6Přidáme uvařenou rýži a vaříme 4-6 minut a podáváme.
- 7Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 8Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 9Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 10V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 11Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.