Rybí polévka s lososem a divokou rýží

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Estragon omyjeme, osušíme, lístky otrháme a odložíme do misky.
  • 2
    Divokou rýži uvaříme podle návodu.
  • 3
    Filety lososa omyjeme, osušíme, pokapeme limetkovou šťávou. Pak lososa pokrájíme na menší kousky.
  • 4
    V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém podusíme kousky lososa s estragonem.
  • 5
    Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a přivedeme polévku k varu. Zmírníme teplotu, osolíme, opepříme citronovým pepřem a přimícháme špetku pálivé papriky.
  • 6
    Přidáme uvařenou rýži a vaříme 4-6 minut a podáváme.
  • 7
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 8
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 9
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 10
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 11
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.