Rybí polévka s mangoldem
45 min.
Ingredience
- 300gramůMušle slávky
- 500gramůMořský ďas
- 300gramůGarnát obecný
- 200gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 2litryVývar rybí
- 120mililitrůOlej olivový
- 8gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 200gramůMangold
- 1stroužekČesnek
- 300gramůParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme kůži z plátků mořského ďasa a vyfiletujeme parmici, vyloupeme garnáty a odstraníme černé střívko. Ryby a garnáty omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Očistíme listy mangoldu, promyjeme a pokrájíme na proužky. Odrhneme slávky a dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou.
- 2Vhodíme slávky do hrnce, přidáme lžíci oleje a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem necháme otevřít. Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme a scedíme jemným sítem.
- 3V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a lehce podrcený stroužek česneku a papričku. Vyhodíme, přidáme rajčata a za občasného zamíchání 3 minuty dusíme. Přilijeme částečně ohřátý vývar a uschovanou tekutinu z vaření slávek a postupně přidáváme pokrájené rybí maso. Nejdříve z mořského ďasa, poté parmici a nakonec přidáme garnáty.
- 4Vše osolíme a opepříme a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Pět minut před koncem dušení přidáme slávky a listy mangoldu. Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.