Rybí polévka s okurkou
55 min.
Ingredience
- koření
- 2kusyHřebíček
- 2špetkyBadyán
- 1špetkaFenykl obecný
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1kusCibule
- 1litrVývar rybí
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceKrevetová pasta
- 2centilitryAnýzovka
- 3lžíceOlej sezamový
- 700gramůKambala
- 2,5lžíceOmáčka sójová
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 4kusyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky kambaly omyjeme a nakrájíme na kostky. Čerstvou omytou okurku okrájíme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a odložíme zvlášt do misky.
- 2V pánvi wok na rozpáleném sezamovém oleji krátce osmažíme kousky ryby, po 2 minutách přidáme pokrájenou okurku, posypeme pokrájenou cibulkou s česnekem, přimícháme koření a dolijeme rybím vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, přidáme lžíci krabí pasty a za stálého míchání necháme pastu rozpustit, pak přilijeme 2 cl anýzovky, 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti) a vaříme ještě 10 minut.
- 3Než odstavíme polévku z vařiče, vložíme do ní pokrájené kostičky sýru tofu.
- 4Polévku servírujeme v malých miskách s nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.