Rybí polévka s okurkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky kambaly omyjeme a nakrájíme na kostky. Čerstvou omytou okurku okrájíme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a odložíme zvlášt do misky.
  • 2
    V pánvi wok na rozpáleném sezamovém oleji krátce osmažíme kousky ryby, po 2 minutách přidáme pokrájenou okurku, posypeme pokrájenou cibulkou s česnekem, přimícháme koření a dolijeme rybím vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, přidáme lžíci krabí pasty a za stálého míchání necháme pastu rozpustit, pak přilijeme 2 cl anýzovky, 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti) a vaříme ještě 10 minut.
  • 3
    Než odstavíme polévku z vařiče, vložíme do ní pokrájené kostičky sýru tofu.
  • 4
    Polévku servírujeme v malých miskách s nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.